KickASS Meiden Events 

Wil je als eerste op de hoogte blijven van de volgende events? Schrijf je dan in op de wachtlijst. Zo krijg jij als een van de eerste de informatie. 


"Wil jij ook zo graag andere meiden met autisme in het echt leren kennen? 

Kom dan naar een van de KickASS Meiden Events, speciaal voor JOU georganiseerd! 

Het bezoeken van een van de KickASS Meiden Events, is een fantastische kans om andere meiden tussen 12 en 18 of 18 en 27  met autisme te leren kennen. Er staat jou dan een uitgebreid programma te wachten, je wordt verwend, leert nieuwe meiden kennen en sluit misschien wel nieuwe vriendschappen! 


Naast het kennismaken, worden er nog een aantal andere leuke  activiteiten georganiseerd. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor heerlijk eten en drinken, waaronder een goed verzorgde lunch. 


Aan het einde van de dag sluiten we dag af met een moment om te ontspannen/ontprikkelen. Als je voldaan en rustig naar huis gaat, ontvang je ook nog een toffe goodiebag.

Eindelijk eens een event dat rekening houdt met jouw autisme. Zo hebben we de locatie alleen voor onszelf. Is er de mogelijkheid om je even terug te trekken, als het je even te veel wordt. 

Hieronder vind je uitgebreidere info over dit ontzettend leuke event. 

♥ Voor wie?

Het KickASS Meiden Event is voor hoog functionerende pubermeisjes met autisme tussen de 12 en 18 jaar of 18 en 27 jaar.  Meiden die graag contact willen hebben met andere meiden waar ze zich in kunnen herkennen. Meisjes die het leuk vinden om elkaar eens in het echt te ontmoeten, i.p.v online. Meiden die het misschien in het dagelijkse leven wel moeilijk vinden om contacten aan te gaan of te onderhouden. Op dit event heeft iedereen autisme, dus dat verbindt. 

Dit event is ook voor meisjes die ook wel eens naar een leuk event willen, maar dit door de drukte op andere events niet aankunnen. Dit event is rustiger en toch geeft het je dat fijne gevoel van luxe en er lekker tussenuit zijn. Maar dan precies zoals jij het wel aan kan. 

De meiden die naar dit event toekomen kunnen volledig zelfstandig functioneren. Het is niet de bedoeling dat er begeleiders meekomen naar het event. 

Ter voorbereiding zal het programma bekend zijn, foto's van de locatie zullen te zien zijn op deze site, evenals foto's van de dames van de organisatie. Ook op social media zal er het ea gedeeld worden in aanloop naar het event. 


Wanneer & Waar? 

Hieronder bij "Tickets" kun je zien wanneer en welke events er plaats gaan vinden. 


Het event van 11 juni zal plaatsvinden in het vrolijke SKOOP in mooie Boskoop. (Zuid-Holland, tussen Gouda en Alphen a\d Rijn) In de toekomst wellicht ook op andere plekken in Nederland. 
Het event van 18 juni zal plaatsvinden in YUME, bijna naast SKOOP. (in Boskoop) 

 


Het programma 

De events van KickASS Meiden beginnen om 10.00 en eindigen om 16.00. Als je een ticket boekt, staat er een meer gedetailleerd programma. 


♥We starten altijd met een inloop, ouders mogen even mee naar binnen voor een kop koffie of thee. 
♥Start van de dag met een opening, voorstellen van de mensen van de organisatie en handige dingen om te weten. 
♥Het eerste onderdeel staat in het teken van elkaar leren kennen. Daarnaast is vooral de herkenning die je ziet prachtig om te ervaren. 
♥Soms is er ruimte voor een onderdeel tot aan de lunch. Dit afhankelijk van het event en dit staat bij het ticket beschreven. 
♥Lunch met ruimte om even tot rust te komen of juist lekker te kletsen. 
♥Het onderdeel na de lunch is nog niets vaststaand. Ook dit staat bij het ticket omschreven. 
♥Kleine pauze
♥We eindigen de dag met een moment om te ontspannen/ontprikkelen, zodat je weer wat relaxt bent na een dag vol indrukken. 
♥Afsluiting van de dag en "uitloop". Ouders mogen daarna nog even binnenkomen. 

Ik weet hoe belangrijk het kan zijn voor meisjes met autisme om te weten wat ze wanneer gaan doen. De planning zoals hier beschreven wordt, zijn ongeveer tijden. Het kan hier en daar iets eerder/ later beginnen. De onderdelen die hier omschreven staan zullen wel plaats vinden. 


Prijs

De investering van dit KickASS Meiden Event- Spring Edition is 75 euro.


Wat krijg je hiervoor?
♥ Een autismevriendelijk event op een fantastische en rustig gelegen plek, die op deze dag helemaal alleen van ons is. 
♥ Bij binnenkomst een drankje en iets lekkers. Voor de rijdende ouder(s) is er een bakje koffie of thee. 
♥ Een goed verzorgde lunch, inclusief een drankje. 
♥ Een heerlijk ijsje. (event 11 juni)/ drankje met lekkers (event 18 juni) 
♥ Onbeperkt water en verse limonade 
♥ Een barstensvol programma met diverse onderdelen. 
♥ Na afloop een toffe goodiebag
♥ Een "vriendinnenboekje" met de gegevens van iedereen om zo contact te kunnen houden.
♥ En natuurlijk contacten met de allerleukste meiden. 

De goodiebag kan er anders uitzien dan op de foto, evenals de eerder getoonde inhoud. Per event zal de goodiebag anders gevuld zijn. Je gaat in ieder geval niet met lege handen naar huis 


Tickets bestellen

Wil jij na het lezen van de pagina ook naar een van de KickASS Meiden Events, dat speciaal voor JOU wordt georganiseerd? Dan kun je hieronder tickets bestellen voor het event van jouw keuze. Vanwege het kleinschalige event, zijn er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Als de tickets op zijn, dan is het verstandig om zo nu en dan de site te checken, omdat er soms een annulering is. Je kunt je ook inschrijven op de wachtlijst, zo blijf je op de hoogte van de volgende events en activiteiten. 

 


Autismevriendelijk 

Het KickASS Meiden Event is autismevriendelijk. Het wordt georganiseerd door mensen die ervaring hebben met autisme of dit zelf hebben. Hierdoor weten we wat  fijn is. Natuurlijk is het onmogelijk om het voor iedereen 100% autismevriendelijk te maken, we doen in ieder geval ons best.

♥ Alle meisjes hebben autisme en begrijpen wat je voelt, denkt, ervaart. Ook de organisatie heeft hier veel ervaring mee. 
♥ Het is kleinschalig. Er komen ongeveer 40 meisjes, de organisatie en het personeel van de locatie rondom de pauzes. (event 18 juni is aangepast naar 20 meiden) 
♥ Het is overzichtelijk. 
♥ Er is een mogelijkheid om even rustig op adem te komen, als het je binnen even te veel wordt. 
♥ Het programma is van te voren bekend, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 
♥ Je kunt gewoon jouw noise cancelling koptelefoon opzetten, spelen met je fidgettoy of kneden in een kneedgum, zonder dat iemand je aankijkt. 
♥Twijfel je of je het eten wel lust? Neem voor de zekerheid jouw eigen eten mee. Geen probleem! 
♥ Tijdens de pauze ben je helemaal vrij om te kiezen wat je doet. En iedereen zal je begrijpen als je even alleen wilt zijn of een stukje wilt lopen. 
♥ De dag wordt afgesloten met een moment om te ontprikkelen. 
♥ Voelt iets even niet goed voor jou. Geen probleem. Het is ook jouw dag. 
♥ Je mag 100% jezelf zijn, om 100% te kunnen genieten van dit speciale event voor meisjes met autisme. 


Wie zijn wij? 

Bilitis - Oprichter KickASS Meiden 

"Ik ben moeder van 3 kinderen, alledrie met ASS.  Voor mijn dochter Nova (14) heb ik KickASS Meiden (voorheen ASS Meisjes) opgericht, omdat zij contact wilde hebben met meisjes met autisme. Hier in de buurt konden we dat niet vinden. Een jaar later is er een whatsappgroep met allemaal pubermeisjes met autisme. Toen kwam het volgende punt waar mijn dochter tegenaan liep. Ze wilde al die meisjes wel eens zien, en ze wilde ook wel eens naar een gezellige dag. Iets wat met haar autisme niet altijd vanzelfsprekend is. Vaak te overprikkelend. 

Ik ben naast moeder ook leerkracht en illustrator bij Studio Bieb. Ik heb 14 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt als leerkracht, en daar ook veel met kinderen met autisme gewerkt. Na al die jaren met kinderen met ASS, die alledrie een andere aanpak nodig hebben, ben ik aardig door de wol geverfd. Veel gelezen en geleerd. Autisme hoort inmiddels helemaal bij ons gezin."

Nova - De reden van KickASS Meiden 

Heey! Ik ben Nova en ik ben 14 jaar. Ik heb samen met mijn moeder de KickASS meiden opgericht. Ik was al lang op zoek naar vriendinnen die ook autisme hebben. Doormiddel van de appgroep heb ik heel veel ontzettend lieve meiden leren kennen die ook autisme hebben. Het gaat alleen nogal moeilijk om met ze af te spreken, ze wonen bijna allemaal niet in de buurt. Met het event hoop ik meiden te leren kennen en er wat contacten/vriendschappen uit te halen. Dit gun ik jou ook natuurlijk. Ik hoop voor jou ook dat jij er leuke vriendschappen aan overhoudt. 

En weet je wat nou zo fijn is? Op dit event wordt helemaal rekening gehouden met je autisme. De ruimte is erop uitgezocht, de activiteiten, en noem zo maar op. 

 

 


Voor het vriendinnenboekje 

Het doel van dit event is natuurlijk ook om andere meiden te leren kennen. Om al die namen, telefoonnummers en social media accounts te gaan noteren gedurende de dag is best lastig. Of je vergeet het net te vragen aan dat ene leuke meisje waar je zo'n fijn gesprek mee hebt gehad. Daarom verzamelen wij alvast de gegevens van alle deelnemers. In jouw goodiebag vind je dan aan het einde van de dag een vriendinnenboekje. Zo kun je na dit event makkelijk contact met elkaar houden. Hoe fijn is dat! 

 

Je kunt al deze informatie meteen invoeren in het formulier hieronder. Het makkelijkste is meteen na bestelling van het ticket. Zo kun je het niet meer vergeten. 

 

Deze gegevens zullen alleen gebruikt worden voor het vriendinnenboekje en verder niet op andere manieren verspreid worden. 


Zo kunnen wij zien bij welke bestelling de informatie hoort. Wel zo handig als een ander jouw ticket bestelt. 

Dit hoeft niet perse een selfie te zijn, dit kan ook een schoolfoto, pasfoto of andere foto zijn. Als je er maar goed opstaat. 


Dieet & bellen in geval van nood 

Mocht je speciale dieetwensen hebben, dan kun je dat hieronder doorgeven. Wij zullen dat communiceren naar de locatie. Daarom is het verstandig dit uiterlijk 2 weken van te voren te laten weten. De locatie zal hier dan rekening mee houden. 


We hopen natuurlijk niet dat het nodig is, maar stel je voor dat we iemand moeten bellen voor jou, dan is het fijn als we een telefoonnummer hebben. 
Je kunt hieronder de naam en het telefoonnummer invullen van mensen die we daarvoor kunnen bellen. Dus niet jouw eigen nummer! 


Route & leuks voor de ouders in de omgeving 

Het KickASS Meiden Event vindt plaats bij het vrolijke SKOOP in het mooie Boskoop (Zuid-Holland, nabij Gouda en Alphen a\d Rijn)

Het adres is:
Skoop Boskoop Zaalverhuur en Feestlocatie!
Alphenseweg 8

2771 XK Boskoop

Met de auto wordt geadviseerd om te navigeren naar het volgende adres: Rijneveld 2 in Boskoop. 

Het is ook mogelijk om het openbaar vervoer te komen. Wil je weten hoe je op station Boskoop komt? Check dan deze site van de NS.

Vanaf station Boskoop is het wel een 20-30 minuten lopen. De weg is wel heel makkelijk en SKOOP is snel gevonden. Vanaf het station (achter je, en de rozentuin voor je) ga je rechtsaf. Bij de T-splitsing ga je linksaf (dus niet over het spoor heen) en je blijft maar rechtdoor lopen totdat je de hefbrug ziet. Die kan niet missen!  Loop dan aan de linkerkant (oversteken bij de stoplichten bij de HEMA). Dan loop je over de brug heen. En de eerste straat meteen naar links. Je loopt nu gezellig langs het water. Deze weg blijf je lopen, weer alleen maar rechtsdoor. Uiteindelijk loop je dan tegen SKOOP aan. 

Je mag een whatsapp berichtje sturen, als je met het OV komt, dan kijken we of het mogelijk is dat je opgehaald kan worden bij het station. Doe dit dan het liefst een paar dagen van te voren, i.v.m de planning. 

Woon je relatief in de buurt? Als je op de elektrische fiets komt, zijn er enkele oplaadpunten. Zo kun je aan het einde van de dag weer met een volle accu naar huistoe. 

Het kan best zijn dat je als ouder jouw dochter hierheen brengt en de reistijd wat lang is om heen en weer te rijden. Maak dan van de gelegenheid gebruik om de prachtige omgeving van Boskoop te verkennen. Er zijn veel mogelijkheden in de nabije omgeving. 


♥ Neem de fietsen mee, parkeer de auto en verken het Groene Hart. Onderweg kom je leuke tentjes tegen voor een lunch. 
♥ Boskoop heeft een boomkwekerij museum, diverse kwekerijen, een klein, maar gezellig centrum en rondvaarten. Voor meer informatie over alles in en rondom Boskoop, check de site van de VVV Boskoop
♥ Gouda is een prachtige stad waar je goed een dag kan vertoeven. Zelf parkeer ik graag bij Klein Amerika. Vanaf daar kun je snel het centrum in. Breng een bezoekje aan de Sint Jan, Museum Gouda (met een verrukkelijk terras) of ga lekker winkelen. Op de Markt vind je diverse terrassen voor een hapje en drankje. Ook kun je diverse stadswandelingen maken. Voor meer info kun je kijken op de site van VVV Gouda.

♥ Vanaf Boskoop zit je ook zo in Leiden, Alphen a\d Rijn of Zoetermeer. 

Dus maak er voor jezelf ook een fijn dagje van!