"Omdat je als puber met ASS ook een plek wilt hebben, waar je terecht kunt en jezelf mag en kunt zijn."

Bilitis en Nova konden niet vinden wat ze zochten op internet. Er was geen goede website, fijne social media kanalen of fora die bij ze pasten. Beiden horen bij een andere doelgroep, namelijk moeder van een dochter met autisme en puber met ASS, toch zochten ze naar hetzelfde. Een plek waar jij jezelf kunt zijn en vooral mag zijn. Waar je leert van de ervaringen van anderen, (online) vriendschappen kan sluiten en terecht kan voor advies en dat alles met een positief sausje.

Ook liepen we er tegen aan dat het in de zorgverlening niet altijd gaat om naar de positieve kant te kijken, de nadruk veelal ligt op wat er niet goed gaat. Hulpverleners doen in de meeste gevallen echt hun best wel, maar hebben toch andere motieven en agenda's dan jij als pubermeisje of moeder. Daarom kan het ook waardevol zijn om met lotgenoten te sparren. Samen weet je meer dan alleen, en dat maakt jou sterker! 

Er is bewust gekozen voor meerdere social media kanalen, zodat de dochters zichzelf kunnen zijn. Maar ook dat moeders even zichzelf kunnen zijn met hun zorgen om hun dochter. Zo hoeven beiden groepen zich niet in te houden in het contact. Beide groepen zijn privé en besloten. Meer hierover kun je vinden bij Waar? en Wat? 
Sinds de naamswijziging, van ASS Meisjes naar KickASS Meiden, is er ook gekozen voor een openbaar account op Instagram en Facebook. Op deze accounts kun je algemene informatie vinden. 

 

Bilitis en Nova besloten daarom de plek die ze zelf zochten, dan maar zelf te maken. Zo is de community KickASS Meiden ontstaan, de plek voor pubermeiden met autisme en hun moeders.


Na een jaar met veel fijne en waardevolle online vriendschappen voor Nova, was er behoefte aan contacten in "real life". Daarom is er een event georganiseerd om dit met een klein gezelschap te doen. Wie weet wat voor moois en waardevols de toekomst ons nog meer gaat brengen.