"Gewoon een hele fijne plek om jezelf te mogen zijn."

In onze speurtocht naar een website, social media kanaal, community of wat dan ook met gelijkgestemden werden we steeds weer teleurgesteld. Het leek wel of het niet bestond. Bilitis wilde ervaringen horen van moeders die sommige stappen al hadden genomen, advies over wat logische stappen zijn of welk boek of artikel echt de moeite van lezen waard is. Het liefst ook nog met een beetje positiviteit, want het leven met autisme mag dan wel zwaar zijn, het is niet alleen maar kommer en kwel. 

 

Nova zocht vooral herkenning, meisjes die net als haar zijn. Meisjes met ASS, meisjes die ook struggles hebben met hun autisme, meiden die ook op zoek zijn naar (online) vriendschappen. Leuke meiden, maar dan met ASS, omdat daar die (h)erkenning in zit. Op veel fora en social media zitten vooral volwassen vrouwen en daar paste zij niet tussen als meisje van 13. Of het zijn meisjes zonder autisme en daar mist ze ook weer een klik mee. Ook zij zocht naar een stukje positieve kijk. Het leven met autisme is zwaar genoeg voor haar, maar dat wil niet zeggen dat er geen lichtpuntjes en positieve dingen mogen zijn. 

 

Bilitis en Nova zetten hun wensen op een rij voor hun community. Het moest een hip en positief platform worden. Een plek waar ASS meiden terecht kunnen voor hun vragen, voor het leren kennen van andere meiden met ASS, een plek om zichzelf te zijn. Ook moest het een plek zijn waar moeders terecht konden, voor advies of een luisterend oor (lezend oog in dit geval), een plek waar ze niet hoeven te vertellen hoe ze zich voelen, een plek om jezelf te mogen zijn. 

 

Omdat je nu eenmaal beter jezelf kunt zijn zonder dat moeders en dochters elkaar helemaal kunnen volgen, is er gekozen voor 2 besloten social media kanalen. Zo kunnen de meiden met ASS zichzelf zijn, zonder dat ze bang zijn dat hun moeders mee lezen. Moeders kunnen ook hun hart luchten zonder dat ze bang hoeven te zijn dat hun dochters mee lezen. Even gewoon jezelf zijn, omdat je dat soms nodig hebt. 

 

Voor de meiden is gekozen voor een afgeschermd account op Instagram. Hier word je pas toegelaten, als je een verzoek hebt gedaan. Dit account is privé, dus alleen leden, de KickASS Meiden lezen mee. Voor de moeders is er een besloten Facebookgroep, waar je ook alleen toegelaten kan worden door het KickASS Meiden team. 

Inmiddels zijn er ook 2 openbare accounts op Facebook en Instagram, waar algemene informatie over KickASS Meiden gedeeld wordt. 

Je hoeft hier niet samen met je moeder of dochter aan deel te nemen. Dit kan natuurlijk ook alleen. 


In het kort gezegd komt het hier op neer:

 KickASS is een community voor pubermeisjes met autisme én moeders met een puberdochter met ASS.

Pubermeiden met ASS kunnen deelnemen zonder hun moeder, en andersom. 

KickASS Meiden hebben een aparte privé groep op Instagram (via een privé account) en inmiddels een fijne Whatsappgroep. 

Voor de moeders is er een besloten groep op Facebook. 

Vinden van meisjes die in hetzelfde ASS schuitje zitten. 

Tips & trics over het omgaan met ASS

Vriendinnen leren kennen voor een (online) vriendschap

Quotes 

Advies vragen en kunnen geven

Ervaringsverhalen 

Positief, want leven met autisme kan al vervelend genoeg zijn. 

Challenges 

Swaps (bijv. elkaar een kaartje sturen)

Een veilige omgeving om jezelf te zijn

En er komt nog veel meer leuks, zoals een echte event in April 2022. 

Gratis en altijd vrijblijvend!