"Wat we, afzonderlijk van elkaar, zochten konden we niet vinden.
Dan maken we het toch zelf?"

Wij zijn Bilitis en Nova, moeder en dochter.  We waren allebei op zoek naar een community waar we ons ei kwijt konden. In onze speurtocht kwamen we maar niet tegen waar we zo'n behoefte aan hadden. Bilitis, als moeder van een puberdochter met autisme, was op zoek naar ervaringen van andere moeders met dochters met ASS om advies te kunnen vragen, ervaringen mee uit te kunnen wisselen en herkenning te vinden. Zij is toch niet de enige moeder die tegen specifieke problemen en vragen aanloopt?  Het liefste ook nog positief en hoopgevend, omdat instanties vaak de nadruk leggen of wat er niet goed gaat of is. 

Nova is een pubermeisje met ASS en was op zoek naar meisjes waar zij zichzelf in herkende, waar ze een (online) vriendschap mee kan sluiten en waar vooral begrip is voor het stukje ASS van haar. In het dagelijkse leven ervaart ze best wel eens tegenslag en dat is moeilijk als het lijkt of niemand jou begrijpt. Zij is toch niet het enige meisje dat dit zo ervaart? Zij zocht op communities, groepen op sociale media of websites maar andere leuke ASS meisjes kon ze niet vinden. Als zij al iets vond, was het vaak voor volwassenen. Ook ervaarde ze vaak dat het negatief was, en ookal is leven met ASS niet altijd  makkelijk, een beetje positiviteit moet er wel zijn. 

 

Afzonderlijk van elkaar zochten we dus iets wat we niet konden vinden. Het zit in onze aard, om het dan maar zelf te maken. Dat is de reden geweest om deze community te beginnen. We hopen dat hier veel ASS meisjes en hun moeders vriendschap en (h)erkenning gaan vinden. En natuurlijk een beetje positiviteit in het leven met autisme. 


We zijn ook erg trots dat we in April 2022 ons eerste Event zullen organiseren. 


Bilitis

Ik ben Bilitis, getrouwd met de allerleukste en samen we  3 kinderen. Een dochter Nova en 2 zoons. Nova en haar oudste broer zijn allebei gediagnosticeerd met ASS. Bij de jongste is er wel een vermoeden van ASS. 

Ik ben al dik 20 jaar leerkracht en heb een groot gedeelte daarvan doorgebracht op het speciaal onderwijs cluster 2, waar ook veel kinderen met ASS zaten. Sinds 5 jaar ben ik ook ondernemer en werk ik als illustrator van Studio Bieb aan de weg. 

Ik hou (naast mijn fantastische gezin) van kleur (roze!), bloemen, ijsjes en jurkjes. Ik heb een aantal motto's die regelmatig terugkomen in mijn leven. "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan." en "Kleine dingen worden groot als je ze met liefde doet." 

 

Verder wil ik natuurlijk het beste voor mijn kinderen en vecht ik als een leeuwin voor mijn jongen. Ik heb al zoveel tijd doorgebracht met Google samen, op zoek naar het beste. Vaak blijkt dat er toch mogelijkheden zijn, ook al wordt er beweerd van niet.  Met een simpel "Kan niet" of "doen we hier niet" wimpel je mij niet af. Die strijd voor het beste voor je kinderen willen, is soms best een eenzame en niet altijd fijne reis. Mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt zijn zeer welkom. Ik weet namelijk dat ik deze reis niet alleen maak (samen met mijn man), er zijn meer mensen bezig met deze reis. Zeker met Nova, onze oudste, sta je de hele tijd voor nieuwe uitdagingen. 


Nova 

Ik ben Nova en ben 14 jaar oud. Ik heb McDD, een vorm van autisme. Sinds kort zit ik weer op school, op speciaal onderwijs. Ik ben blij dat het daar zo goed gaat. Ik heb eerst lang thuisgezeten en daarom ben ik er trots op. Een grote en fijne stap dus. 

 

Ik ben dol op dieren, online shoppen, creatief bezig zijn en ook Tiktok en Insta. Op insta heb ik ook een account waarop ik open ben over mijn autisme. Dat heet @autismeisje

Zelf heb ik 2 lieve huisdieren. Ik heb mijn (parttime) hond Wiebe, hij is echt mijn kleine maatje. En ik heb ook een hele lieve kat. Die heet Zybrov. 

 

In het dagelijkse leven heb ik nogal wat struggles door mijn autisme. Ook ben ik al een tijdje op zoek naar lieve meiden die ook autisme hebben, waar ik af en toe mee kan praten of een (online) vriendschap mee kan sluiten. Dat gaat helaas niet altijd even gemakkelijk met ASS. Met dit platform hoop ik dat ook voor andere meiden makkelijker te maken. Vriendschappen maken is  moeilijk, maar het is natuurlijk heel fijn om lieve vriendinnen te hebben.